+597-8930743 ruth@clipconsultancy.com

Ambitieuze jongeren in Suriname hebben het niet altijd makkelijk. Ze studeren hard en halen goede cijfers. Soms onder zeer moeilijke omstandigheden. Na afronding zijn ze klaar om een vervolg studie in binnen of buitenland te starten of de arbeidsmarkt te betreden. Een passende baan vinden is echter niet makkelijk. Vaak ook omdat het de jongeren aan het juiste netwerk ontbreekt. Bedrijven en jongeren komen moeilijk met elkaar in contact. Ze kennen elkaar niet. Hierdoor lopen de ondernemingen regelmatig supertalenten mis en komen jongeren terecht in baantjes die ver beneden hun (kennis)niveau liggen.

Wij willen dat graag anders zien. Daarom starten we dit boekproject. Een boek met 100 inspirerende Surinamers uit het bedrijfsleven en de politiek, die vertellen hoe hun carriere is gelopen en hoe zij hun doelen hebben bereikt. Tips, trucs, inspiratie voor de huidige generatie die opgroeit om Suriname mee te helpen opbouwen en straks de scepter te zwaaien. Misschien inspireert het boek wel een toekomstige president van Suriname of een minister of succesvolle ondernemer.

Het project:

Het samenstellen en in eigen beheer uitbrengen van een Inspiratie boek voor ambitieuze Surinaamse jongeren. Het drukken van een eerste oplage van 1000 boeken die gratis aan 1000 best presterende jongeren van universiteit richtingen, hoge scholen en middelbare scholen worden uitgereikt. De top 5 van best presterende jongeren zal worden samengesteld ism het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen, de universiteit en hoge scholen.

Het boek is een aftrap naar een Mentor maand (begin 2021) waarin de jongeren op een live locatie (met in acht neming van de Covid regels) met de geïnterviewden uit het boek in gesprek kunnen tijdens openlucht “gesproken bibliotheek” sessies. 4 zondagen, 250 jongeren en 50 mentoren die met elkaar in gesprek gaan. Elkaar leren kennen, hun netwerk uitbreiden, vragen stellen en beantwoorden, elkaar inspireren en van elkaar leren en concreet werken aan het verkrijgen van een baan op hun (kennis) niveau.

1000 jongeren die het nieuwe jaar starten met een nieuwe mindset, met wellicht nieuw doelen, met in ieder geval een uitgebreider netwerk en nog meer motivatie hun studie goed ten einde te brengen of een juiste baan te vinden.

Wij vragen uw steun zodat wij het boek professioneel kunnen samenstellen, drukken en distribueren en 4x het live event organiseren.
Gunt u de jongere generatie Surinamers ook een makkelijker opstap naar een mooie studie en/of een goede carriere? Support dan ons project. Als sponsor wordt u genoemd in het boek.
Sponsoren die meer dan €250,00 sponsoren, ontvangen tevens een exemplaar van het boek.
Dit project wordt gedragen door de Lead 2 inspire Foundation en CLIP Training & Consultancy NV
FB: https://www.facebook.com/LeadtoInspireFoundation
Wil je doneren? Dat kan via deze link https://www.gofundme.com/f/het-inspiratie-boek-voor-ambitieuze-jongeren/donate
Wil je in Suriname doneren? Dat kan via MOPE 8930743 of neem contact op voor onze bankrekeningnummers.