+597-8941253 ruth@clipconsultancy.com

Ambitieuze jongeren in Suriname hebben vaak een grote uitdaging om hun ambities te realiseren. Ze studeren en werken hard, zij halen goede cijfers. Veelal onder uitdagende financiële-en leefomstandigheden. Na afronding zijn ze klaar om een vervolgstudie in binnen of buitenland te starten of die passende baan te gaan invullen. Voor een passende baan heb je een goed netwerk nodig en professionele basis skills. De afstemming tussen de jong professionals en de arbeidsmarkt is beperkt, we ontwikkelen dit met kleine stapjes. Toch hebben we het over circa 3.000 jongeren die per jaar afstuderen.  Dat is een flink aantal dat doelgericht kan bijdragen aan de ontwikkeling van organisaties, aan de Surinaamse economie. De organisaties lopen regelmatig supertalenten mis en jongeren komen terecht in baantjes die ver beneden hun (kennis)niveau  liggen. Jammer en wellicht niet nodig als we hier samen aan gaan werken.

Wij willen dat graag anders zien. Daarom starten we dit boekproject. Een boek met 100 inspirerende Surinamers uit het bedrijfsleven, non-profit en de politiek, die vertellen hoe hun carrière is gelopen en hoe zij hun doelen hebben bereikt. Tips, trucs, inspiratie voor de huidige generatie die opgroeit om Suriname mee te helpen opbouwen en straks de scepter te zwaaien. Misschien inspireert het boek wel een toekomstige president van Suriname of een minister of succesvolle ondernemer. De jongeren die dit boek ontvangen komen in een bestand dat gedeeld zal worden met de inspiratoren die in het boek staan.

Het project:

Het samenstellen en in eigen beheer uitbrengen van een Inspiratieboek voor ambitieuze Surinaamse jongeren. Het drukken van een eerste oplage van 500 boeken, die gratis, aan 500 best presterende jongeren van diverse universiteit richtingen, hogescholen en middelbare scholen zal worden uitgereikt. Zij kunnen dit boek vanaf dan altijd als naslag werk en inspiratiebron gebruiken. De top 500 van best presterende jongeren zal worden samengesteld ism het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen, de universiteit en hogescholen.

Op een nader tijdstip in deze Covid tijd zal een mentor maand georganiseerd worden.

De Mentor maand is een maand waarin de jongeren op een live locatie (met in acht neming van de Covid regels) met de geïnterviewden uit het boek in gesprek kunnen tijdens openlucht “gesproken bibliotheek” sessies. 4 zondagen waarop jongeren en  mentoren met elkaar in gesprek gaan. Elkaar leren kennen, hun netwerk uitbreiden, vragen stellen en beantwoorden, elkaar inspireren en van elkaar leren en concreet werken aan het verkrijgen van een baan op hun (kennis) niveau of tenminste hun netwerk en het netwerk van directeuren en managers uit het bedrijfsleven vergroten.

500 jongeren die starten met een nieuwe mindset, met wellicht nieuwe doelen, met in ieder geval een uitgebreider netwerk en nog meer motivatie om haf te studeren en die geweldige en passende baan te vinden.

Wij vragen uw ondersteuning zodat wij het boek professioneel kunnen samenstellen, drukken en distribueren en 4x het live event organiseren.

Gunt u de jongere generatie Surinamers ook een makkelijker opstap naar een mooie studie en/of een goede carrière? Support dan ons project. Als sponsor wordt u genoemd in het boek.

Sponsoren die meer dan €100,00 sponsoren, ontvangen tevens een exemplaar van het boek. Dit project wordt gedragen door de Lead 2 inspire Foundation, CLIP Training & Consultancy NV  en Alembo.

Alembo NV Suriname was zo onder de indruk van dit project dat zij reeds €2500,- hebben gesponsord. Daarom hebben we nu “nog maar” €4500 nodig middels crowdfunding. Draagt u uw steentje bij voor de ambitieuze jong professionals van Suriname?

 

Wilt u dit project supporten? Ga dan naar de Go Fund Me link en doneer:
Go Fund Me: gf.me/u/yy6y6g

Woont u in Suriname en wilt u doneren? Neem dan contact op met ruth@clipconsultancy.com voor de bankgegevens.

Meer lezen over ons?

FB: https://www.facebook.com/LeadtoInspireFoundation
Alembo: www.alembo.nl

Select your currency
error: Content is protected !!