Vandaag had ik een interview met een journaliste, zij schrijft voor een online community. Eén van de laatste vragen zij stelde was: ‘Waarom maak je onderscheid tussen mannen en vrouwen met je Sexy Leiderschap?’ Ik viel bijna van mijn stoel.

Afgelopen mei kwam mijn eerste boek uit ‘Sexy Leiderschap, word Sexy & Succesvol in 5 stappen’, een nieuwe kijk op leiderschap en persoonlijk succes.

Sexy Leiderschap gaat over weten wie jij bent als mens, wat de kennis is die je hebt, waar jij echt goed in bent, wat jij jezelf waard vindt, hoe je dat vervolgens presenteert (jouw sexyness) en wat jouw gunfactor (jouw sales) is.

Waarom Sexy Leiderschap?

Sexy Leiderschap beweegt mensen ertoe leider te zijn over hun eigen leven, onderneming en carrière; leiden vanuit wie jij bent. Als jij volledig en sterk en vol zelfvertrouwen in jouw basis staat, werkt en leeft volgens jouw waarden, dan straal je dat uit en dat is wat jou aantrekkelijk maakt: een gewilde partij mee samen te werken of zaken mee te doen. Aantrekkelijk en gewild zijn, twee belangrijke aspecten als je in de zakelijke wereld begeeft. Of dat nu als ondernemer is of als ambitieuze manager, directeur of medewerker binnen een organisatie.

 

Als ik in de Dikke Van Dale op zoek ga naar de betekenis van ’Sexy’ staat er

1: Seksueel aantrekkelijk ;
2: Gewild, aantrekkelijk.

Sexy is dus in het geval van Sexy Leiderschap niet meer en niet minder dan aantrekkelijk en gewild zijn als leider.

 

Een leider ben je in de visie van Sexy Leiderschap als je als ambitieus persoon een voorbeeld bent voor anderen als gevolg van de stappen die jij neemt en hoe jij je profileert vanuit je professie. Mensen gaan je pas volgen en als voorbeeld nemen

 • Als ze te zien krijgen wie jij echt bent;
 • Als jij ze weet te inspireren;
 • Als je ze weet te motiveren om ook het beste uit zichzelf te halen;           Harvey 2
 • Als jij mensen met respect behandeld;
 • Als je daadwerkelijk met ze verbindt;
 • Als je authentiek durft te zijn;
 • En als je vol passie en inspiratie volgens jouw waarden leeft.

Dat is aantrekkelijk en dus Sexy.

 

Is bovenstaande nu echt alleen voorbehouden aan vrouwen?

Dat hoop ik toch niet.

Wereldwijd zijn wij mensen zo geprogrammeerd op stereotypen dat de term ‘Sexy’ in ons onderbewustzijn 9 van de 10 keer direct gekoppeld wordt aan vrouwen. En dan bedoel ik niet het Sexy van betekenis 2, maar helaas vooral die van betekenis 1. Daar kunnen we nog een hele discussie over voeren. Maar dat ga ik hier nu niet doen. Feit is dat Sexy = vrouwen. De misvatting ontstond daardoor dus dat het Sexy Leiderschap puur en alleen op vrouwen gericht zou zijn, maar niks is minder waar. Sexy Leiderschap is misschien zelfs speciaal voor mannen geschreven.

Maskers

Mensen krijgen door hun leven heen verschillende maskers aangemeten. Enkele algemene maskers zijn: meisjes zijn lief en jongens zijn stoer (even lekker algemeen gezegd). En zo ook: vrouwen zijn sexy en mannen zijn… uhhh ja wat mogen de mannen zijn? Weer stoer?

Het is zo jammer dat dit soort stereotypen zijn ontstaan. Met het Sexy Leiderschap zet ik mensen in hun persoonlijke kracht en beweeg ik ze tot werken, ondernemen, zichzelf presenteren en leiden vanuit wie ze werkelijk zijn. Dit vanuit hun waarden, talenten, natuurlijke charmes, zonder maskers en vanuit authenticiteit en enthousiasme voor wat ze doen.

 

Voorbeelden van Sexy mannen

Humberto is bijvoorbeeld een man die zichzelf is en heel goed weet wat zijn sterke vaardigheden zijn. Hij is gewoon wie hij is op nationale televisie. Dat maakt hem voor veel mensen een voorbeeld en aantrekkelijk om naar te kijken en te luisteren. Dat is toch verdomd Sexy die man?

Zo ook André Kuipers , die met veel kennis, plezier en overduidelijk liefde voor zijn vak ons vertelt over planeten, sterren en alles wat er in de ruimte en vanuit de ruimte te zien is. Mensen hangen aan zijn lippen als hij vertelt. Dat is Sexy.

 

Wat maakt dat Sexy niet direct aan mannen gelinkt wordt?

Ik heb geen idee en ik vind het jammer. Wat ik wel weet is dat mannen die echt staan voor de boodschap die zij te brengen hebben vanuit hun onderneming of het nu als zelfstandige is of vanuit hun loondienst positie Sexy zijn. Mannen die opereren vanuit hun beste karaktertrekken, charme, kennis van zaken, passie voor hun vak en sterke punten zijn super aantrekkelijk en Sexy om zaken mee te willen doen of mee samen te willen werken. Sexy is de nieuwe succes strategie!

Sexy mensen:

 • Zijn positief;
 • Zijn happy
 • Zijn energiek
 • Weten waar ze het over hebben;
 • Weten hoe ze met hun oprechte enthousiasme anderen mee kunnen trekken in hun plannen of naar betere resultaten. Dit komt samenwerkingen en business altijd ten goede.

Beste mannen, dare to be sexy als je succesvoller wilt zijn in wat je doet. Want geloof me, ook jullie kunnen en mogen sexy zijn!

 

 

Lees meer over de 5 stappen van Sexy Leiderschap in het boek: Sexy Leiderschap, wordt sexy & succesvol in 5 stappen. Geschreven door Ruth Sinkeler.

 

Ruth Sinkeler is werkzaam als Sexy Leiderschap en UBUNTU leiderschap expert, trainer, coach en inspirerend spreker. Wil jij jouw bedrijf en de medewerkers meer Sexy & Succesvol maken? Dat kan! Middels trainingen en lezingen en individuele en small group VIP coaching dagen werk ik graag met je samen. Lees meer op www.clipcoaching.nl